top of page

Als maker leer je een taal spreken, en een taal die denkt in oplossingen voor problemen. Hoewel Jasha opgeleid is tot animator, is ze altijd opzoek naar een nieuw medium om in te leren spreken.

Tijdens haar studie kreeg ze de kans samen te werken met een componist, Ruben Stekelenburg. Samen maakte zij een moderne bewerking van Igor Stravinsky's Le Sacre du Printyemps. Waarbij ze koos om een film te maken met twee danseressen.

Vanuit haar studie kwam direct een eerste opdracht, Voor VPRO Dorst maakte ze samen met 11 andere makers en onderzoekers een korte film de werking van het internet.

Ze merkte dat het klikte tussen haar en de twee studiegenoten met wie ze het project deed en samen startte ze Opus Animaties om samen meer animaties te maken.

Voor The Young Ones maakte ze al kostuums en speelde mee als acteur toen ze in 2016 samen met Lynn de Rijk een voorstelling voor ze maakte. Een groep jongeren maakte onder leiding van Jasha een verfilming van Alice in Wonderland en verzorgde er live het geluid voor.

Sindsdien is ze nog steeds geïnteresseerd in het maken van voorstellingen en is ze op zoek naar haar volgende kans om dat te doen.
 

BIO

bottom of page